dissabte, 12 de maig del 2012

Campus de Ciències Ambientals i de la Terra a la Muntanya d'Alinyà

Ahir vam signar la creació del Campus de Ciències Ambientals i de la Terra de la UAB a la Muntanya d'Alinyà.  Crec que és un esdeveniment important i de país.

La Fundació CatalunyaCaixa té la finca privada més gran de Catalunya amb 5.352, situada a la Muntanya d’Alinyàa, que va adquirir l'any 1999 (és un dels 24 espais de Natura que té a Catalunya).  Des de la seva adquisició s’hi han anat desenvolupant nombrosos projectes i activitats a l’espai, s'han identificat els elements naturals i socioambientals més valuosos de la finca, i s'han fet nombroses accions de millora i manteniment.

A aquest espai hi anaven investigadors i, a partir de converses que hem tingut amb la UAB, hem anat un pas més endavant: s'ha habilitat millor l'espai (com un laboratori equipat amb el material necessari a la borda del Ribatell, plataformes d’observació o estacions meteorològiques, entre d’altres) per facilitar que estudiants i investigadors de la UAB hi puguin anar-hi fer fer recerca (coordinat a través de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, ICTA-UAB).  Així els estudiants i investigadors podran desenvolupar estudis en diferents àmbits, com ara la geomorfologia i geologia, la flora i vegetació, la fauna, la gestió del territori, els projectes socioambientals i aspectes veterinaris, la geografia, etc., en un espai únic i habilitat per fer recerca.

A més el Campus de Ciències Ambientals i de la Terra de la UAB a la Muntanya d'Alinyà també, i això també és important, ha de contribuir a la dinamització del territori.

Ahir estava content, avui encara em dura.

P.D. On està Alinyà? Més informació sobre Alinyà (incloent a on està), aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada