dilluns, 22 d’agost del 2011

Incentius pels directors d'escola

(Via Freakonomics: "Will Rahm Emanuel’s Merit-pay System Work Where Others Haven’t?").

S'han fet experiments a escoles per veure si incentius monetaris a professors milloren els resultats acadèmics dels alumnes, amb resultats no gaire positius (incloent frau) tant en el cas d'incentius a grups de professors com a professors de forma individual (entre altres raons perquè els diners no són suficients si alhora no es milloren les capacitats o els recursos).

Però ara es torna a intentar: aquesta vegada és Rahm Emanuel, el que va ser cap de gabinet d'Obama (un fitxatge que a mi em va generar dubtes) i ara és alcalde de Chicago.  Té 5$ milions per donar bonus entre 5.000$ i 10.000$ als directors en funció de si aconsegueixen els resultats objectius.

Sóc escècptic pels resultats decebedors d'experiències en aquest sentit fins ara, però m'agrada que hi hagi nous experiments en el camp de l'educació, sobretot dirigits a incentivar als directors de les escoles.

P.D. També s'estan fent experiments interessants per motivar a alumnes i famílies, com el que vaig comentar fa uns mesos ("Incentius i experiments en educació").

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada